Александар Суворов

Сподели со своите пријатели

Гувернерот на Херсон назначен од Москва, Владимир Салдо, денеска изјави дека повеќе од 70.000 жители на Херсон и околните области се преселиле на левиот брег на реката Днепар поради украинската офанзива. Loading… Регионалните власти ги повикаа жителите да се евакуираат додека Украина напредува во офанзивата за повторно заземање на Херсон,Прочитај повеќе