Александар Штерјов

Сподели со своите пријатели

Александар Штерјов е најновото засилување на Младинскиот кошаркарски клуб Куманово. Loading… Станува збор за поранешен репрезентативец на Македонија кој својата кариера ја започнал во 2006 година и ја градел низ повеќе успешни кошакарски клубови. Роден е во Скопје, 1986 година, висок 206 сантиметри и ќе биде одлично засилување на позицијатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бобан Стајиќ, Адем Мекиќ, Марјан Јанески, Александар Штерјов и Димитар Караџовски се играчите од Кошакарскиот клуб Куманово кои се најдоа на поширокиот репрезентативен список на селекторот Јорданчо Давитков. Најголемиот дел од репрезентативците ставени на списокот на Давитков се од кошаркарските клубови Куманово и МЗТ Скопје Аеродром. Петмината кумановци заедно соПрочитај повеќе