Александар Боцан Харченко

Сподели со своите пријатели

Рускиот амбасадор во Србија, Александар Боцан Харченко, рече дека со доделувањето кандидатски статус на Босна и Херцеговина, ЕУ само се обидува да ја држи таа земја подалеку од Русија и тој ги повика босанските Срби да се спротивстават, тврдејќи дека членството во ЕУ всушност ќе доведе до укинување на овластувањатаПрочитај повеќе