Ал-Султан Абдула Султан Ахмад Шах

Сподели со своите пријатели

Султанот Ибрахим од јужната држава Џохор беше крунисан за нов крал на Малезија во средата, положувајќи заклетва на церемонија во Националната палата во Куала Лумпур. Loading… Монархијата има главно церемонијална улога во Малезија, но нејзиното влијание се зголеми во последниве години, што го натера кралот да користи ретко користени дискрециониПрочитај повеќе