Акгол

Сподели со своите пријатели

Езерото Акгол во источна Турција се протега на површина од 407 хектари, опкружено со дрвја. Поради екстремните температури и високите испарувања, езерото пресуши. Loading… Езерото е дом на различни видови птици, во текот на годината акумулира голема количина на вода од врнежите и топењето на снегот во пролет. Неодамна сеПрочитај повеќе