Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

Сподели со своите пријатели

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ја реализираше исплатата по основ допоплнителни директни плаќања за градинарски и  овошни култури предадени во преработувачки капацитети Loading… 3942 производители на градинарски култури кои своето производство го предале во преработувачки капацитет добиваат финансиска поддршка од 230 милиони денари Корисници наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денес на сметките на 6.396 млекопроизводители се исплатени вкупно 153.224.548,00 денари за мерката 2.3 која ги опфаќа директните плаќања за произведено и предадено кравјо , овчо и козјо млеко. Loading… Исплатите се однесуваат на предадено млеко во месеците март, април и мај 2021 година согласно пријавените количини од страна наПрочитај повеќе