Со кран извлекоа желка тешка 700кг, мислеа дека е мртва, но тогаш започна да се помера (видео)

Сподели со своите пријатели

Желка долга два метри е пронајдена на плаќа во Калела, близу Барселона на североисточниот брег на Шпанија.

Навидум мртвата желка со кожен оклоп тешка е 700 килограми, а на снимката се гледа како со дигалка ја отстрануваат од плажата. Подоцна е откриено дека животното всушност е живо.

Неверојатно: Вака експлодира мини атомска бомба (видео)

Loading...

Тоа е наводно втора џиновска кожеста желка најдена на брегот на шпанското приморје во изминатите месец дена кога рубарите пронашле уште една, но од 300 килограми. Призорите со џиновски желки на Медитеранот се многу ретки, забележани се десет во последните 2000 години, велат биолозите.

Огромните желки сакаат трпски и суптропски води и боично се наоѓаат во Јужна Америка. Dermochelys Coriacea е најголем вид на желка на земјата и еден од морските рептили кои најдлабоко нуркаат.

Неверојатно: Го проширувал подрумот па открил подземен град за 20.000 луѓе (фото)

Желката од Калела е однесена на Автономниот универзитет во Барселона каде ќе биде тестирана.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.