Неверојатно: Вака експлодира мини атомска бомба (видео)

Сподели со своите пријатели

Во историјата се фрлени само две атомски бомби и тоа во Втората светска војна, од тогаш до сега со договор помеѓу големите сили, а подоцна и останатите земји во светот употребата на атомското оружје, а со тоа и атомската бомба останува забрането.

Loading...

Единствените бомби беа фрлени врз Хирошима и Нагасаки и предизвикаа огромни штети и човечки жртви.

Во овој експеримент погледнете како би изгледало кога мини атомска бомба ќе експлодира, а замислете што може да направи некоја поголема бомба. Оваа видео е неверојатно.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.