Што гледаат пилотите од авионот? Она што го доживуваат во кабината не е за секого!

Сподели со своите пријатели

Освен што набљудуваат и неколку метрополи во исто време, пилотите седат во првиот ред и кога се природни феномени во прашање – било да се тоа облаци со бура, преку молњи до Аурора бореалис.

Силните ЛЕД светла кои се гледаат од земјата не служат за да контролата на летот може да го лоцира авионот, туку другите пилоти да можат да го лоцираат авионот на небото. Значи, не голема надморска височина авионите не користат фарови во традиционална смисла.

Обуката на воените пилоти изгледа како вистинско мачење (видео)

– Неколку часа летаме над океанот и нема ништо пред нас. Само темнина и темнина со часови, а тоа не е така пријатно. Пилотите од науката и летот направија уметност, а ние правиме транзиција и користиме летачки инструменти, навигациски и временски сензори, првенствено радари, за да нормалниот вид го замениме со друг тип на вид, вели пилотот и инструктор по летање Тим Сандерс.

Со оглед на тоа дека често работат над облаците во апсолутна темница, можеби мислите дека погледот од кабината и не е толку потребен. Но, судејќи според зборовите на поранешниот воен, а сега комерцијален пилот Рон Вагнер, има многу тоа што ви го одзема вниманието.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *