Село отсечено од светот: За да отидат некаде, мора да се искачат на огромна карпа (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Во Кина се наоѓа една од најопасните заедници во светот, а децата мора да се качуваат и спуштаат низ карпка висока околу 700 метри, за да отидат на училиште или да се вратат од него.

Патот кон селото Атулер на југозападот на Кина е опасен и убав во исто време.

Loading...

Село во кое наместо со пари, мештаните сè плаќаат со кокаин (ВИДЕО)

Мештаните мора да одат по тесни патеки, да минуваат преку нестабилни мостови од бамбус, да се качуваат по скали на карпата, додека на грбот носат опрема, па дури и животни.

За да им помогнат на мештаните кои живеат во екстремно сиромаштво, поставеи се челични скали, а се вложуваат напори одалеченото село да се претвори во туристичка атракција.

Село во Германија во кое има 15 куќи, се зборува на два јазици, а имаат и посебни градоначалници (ВИДЕО)

Како изгледа одењето и заминувањето од оваа село, погледнете во снимката која следува.

Фото: Printscreen Facebook/Vocativ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *