Седум видови оргазми кај жените за кои не сте знаеле

Сподели со своите пријатели

Мажи, усовршете го својот занает во креветот така што ќе се запознаете со следните типови на женски оргазми, за кои ниту жените не знаат. Ако сакате да го потресете епицентарот кај припадничките на понежниот пол, ви пренесуваме седум начини кои ќе ви помогнат да ве памети целиот живот.

Клиторисен оргазам

За овој оргазам потребно е директно надразнување на клиторисот, кој испраќа пријатни бранови низ целото тело на жената. Овој орган има дури два пати повеќе нервни завршетоци отколку што мажите имаат на главата на пенисот. Поради чувствителноста реагираат на повеќе видови допир. Некои жени сакаат понежа, а некои поинтензивна стимулација на тоа подрачје. Постои орална стимулација, а кога користите и прсти, послужете се со лубриканти на база на вода и пуштете ја жената да ве наведува на она што и одговара. Клиторисниот оргазам може да биде многу интензивен, но поголемиот дел од жените го сметаат за помалу длабок од останатите видови.

Поза во сексот која на жената и носи загарантиран оргазам

Loading...

Вагинален оргазам

овој тип задоволство се однесува на вагиналните ѕидови и останува насочен на подрачјето на карлицата или долниот дел од стомакот, а може и да се прошири, во зависност од искуството. Контракцијата на матката, карличните мускули и понекогаш анусот се јасен знак на оргазам, за кој не е пторебно многу време да се постигне. Жените овој оргазам го чувствуваат како притисок кој полека расте и експлодира длабоко во внатрешноста на вагиата, поради што го карактеристираат како помалку интензивен.

Г-точка оргазам

Кога ткивото околу мокраќната цевка се исполнува со крв кога жената сексуално е возбудена се нарекува Г-точка, од која тргнува оргазмот и во кој се чувствува врвот кој може интензивно да минува низ целото тело. Оваа рекација е многу слична на машката ерекција, затоа што уреталниот сунѓер станува тврд, што се чувствува и на допир. Научните стимулирање се ритмичко туркање или кружни движења кои често предизвикуваат женска ејакулација. Овој потфат бара време, а жените го опишуваат како посебно, длабоко и интензивно телесно задоволство кое расте се додека целото подрачје околу долниот стомак и карлицата не „експлодираат“.

Женска ејакулација

Благодарение на древната тантричка техника, овој тип на оргазам предизвикува длабока врска измеѓу жените и нејзиниот партнер. Другите видови на женски оргазам во споредба со овој се и премногу благи.

 

И мажите глумат оргазам, а ова се некои од причините

 

А-точка

Стимулацијата на предниот ѕид на вагината, на длабочина од седум до 10 сантиметри го пружа овој оргазам. најлесно се постигнува со прсти, така што тоа подрачје се трие и надразнува. Можно е да се постигне и во мисионерската поза. По органозмот А-точката изчезнува, како и Г-точката, така да акцијата може да продолжи.

Длабок оргазам

Настанува кога се стимулира дел од вагината кој се наоѓа на најнискиот дел на задниот ѕид, непосредно пред грлото на матката. Тоа може да се предизвика со прсти или длабоки и плитки движења.

У-точка

Малиот простој кој се наоѓа непосредно и од двете страни на отворената уретра, дел од кожа измеѓу мокраќната цевка и вагината, кога се стимулира со прст, јазик, врвот на пенисот, пружа моќно еротско доживување.

Ниту предигра, ниту оргазам: Ова е најдобриот дел од сексот

Но, освен овие седум има и три ретки оргазми:

Оргазам на гради – зависи од чувствителноста на брадавиците и тоа е причината поради која не можат да го доживеат сите жени.

Орален оргазам – може да го искусат жените кои се многу чувствителни во пределот на устата, а се постигнува при секоја интимна активност која се врши орално, како бакнување, лижење, цицање или при орален секс.

Оргазам на кожа – се доживува со триење на доредени делови на телото кои не се директно поврзани со сексуалниот нервен систем.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.