Рускиот патријарх ја откажа посетата на Казахстан

Сподели со своите пријатели

Патријархот на Руската православна црква Кирил ја откажа посетата на Казахстан, каде што требаше да се сретне со папата Франциск.

Loading...

Шефот за надворешни работи на Руската патријаршија, митрополитот Антониј, потврди дека Кирил нема да присуствува на состанокот од 13 до 15 септември и дека поради тоа не доаѓа предвид каква било средба со Франциско.

Кирил ја поддржува руската инвазија на Украина, нарекувајќи ја „метафизичка“ борба со Западот.

Тој ги благослови Русите што одат во војна и ја застапува идејата дека Русите и Украинците се еден народ.

Сите информации поврзани со најновите случувања со војната во Украина можете да ги прочитате ТУКА. 

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Австралија инвестира во зајакнување на својата морнарица