Работи кои често ги правиме, а ги излудуваат кучињата

Сподели со своите пријатели

Сакате домашно милениче и мислите дека е доволно. Како што ве нервираат некои од неговите навики, така и тој ве трпи вас.

Loading...

Можеби дури и не сте свесни дека го нервирате вашето домашно милениче со вашето однесување. Го збунувате, вознемирувате и цело време мислите дека ужива додека кучето се бори да го протолкува она што го сакате од него.

Зошто кучињата ни „крадат“ работи и како тоа да го спречиме?

 

 

Зошто нападно гледате во него?

Упорното гледање во кучето тоа го толкува како провокативно. Тоа е исто како кога тоа ќе гледа птица во дрво и размислува дали да скокне. Не го гледајте долго во очите, бидејќи тој се прашува што треба да направи, дали сте лути, дали ќе направите нешто…

Loading...

Можат ли кучињата да јадат овошје? Во некои ќе уживаат, други се забранети!

Тонот со кој луѓето велат „Колку е сладок“ предизвикува ужас кај кучето! Не му пречете!

Кучињата се нервираат кога луѓето ќе ги грабнат и ќе ги гњават во рацете. „Леле колку е сладок!“ е реченица што, ако може да ја разбере, кучето ќе избега веднаш. Децата особено не можат да ја контролираат силата на прегратката, а кучето не доживува таков допир како љубов и приврзаност.

 

 

Не го оставајте …

Ниту мачка не сака да остане сама, а камоли куче! Долгата и хаотична осаменост е причината зошто кучето ги уништува работите во куќата.

Loading...

НАУКАТА ДОКАЖА: Кучињата го разбираат човековиот говор

Не викајте!

Кучето го толкува викањето како лаење и тоа секогаш го потсетува на неволја. Викањето го плаши и збунува. Кога „зборувате“ со куче, најважниот тон е начинот на кој ќе му кажете нешто.


Leave a Reply