Не ви треба пегла – користете коцки мраз (видео)

Сподели со своите пријатели

Пеглањето е еден од најомразените домашни работи. Ем е напорно, ем мора да се стои, ем болат рацете после тоа.

Loading...

Кели Битон има решение. Оваа домаќинка по пат на Јутјуб споделува многубројни домаќински совети, но овој за пеглањето е нешто посебно.

Навистина, кому би му паднало на памет дека облеката може да се испегла без пегла? И тоа со коцки мраз?

Сепак, лоша страна е тоа што една од неопходните состојки за овој трик е машина за сушење алишта. Ако имате машина, ставете ја облеката внатре, а преку неа ставете коцки мраз. Уклучете ја машината да работи 15 минути на највисока температура.

Извадете ја облеката веднаш и се е спремно за носење.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *