Милијардерот и коосновач на Инстаграм советува: Како да ја победите мрзеливоста?

Сподели со своите пријатели

Сигурно познавате некој кој е во состојба да превртува низ стотици слики на Инстаграм наместо да направи нешто покорисно.

Loading...

Можеби вие сте една од тие личности. Не грижете се, има лек и за тоа.

„Ноќните птици“ се поизложени на здравствени проблеми од оние кои стануваат рано

Интересно е што, директорот на мрежата, која често нè спречува да бидеме продуктивни и вредни, ни дава совет против мрзливост.

Коосновачот на Инстаграм, Кевин Систром, вели дека неговиот најважен часовник, кој го има за себе, е утрото. Тогаш вежба цели 60 минути.

Систром вели дека се буди секое утро и го вози велосипедот долго време.

Еден ден, вели тој, ќе ги совлада дури и најтешките и најсложените тури во Франција.

Систром исто така има правило што го олеснува одложувањето и мрзеливоста:

Loading...

Мрзлив Босанец смисли нов начин за миење на автомобилот (ВИДЕО)

– Ако не сакате да направите нешто, а знаете дека треба, склучете договор со самите себе најмалку 5 минути. По 5 минути ќе заборавите дека сте си дале краен рок и ќе завршите сè – вели тој.

Навистина, почетокот е најтежок!


Leave a Reply