Мажите тајно ги бараат овие 8 работи кај жените

Сподели со своите пријатели

Не е тајна дека мажите си имаат свој вкус кога станува збор за жени. Но ако мислите дека сите сакаат русокоси со долги нозе, можеби се лажете.

Loading...

Ова се 8-те работи кои мажите најпрво ги забележуваат кај дамите.

10 нешта кои сите жени ги кријат од своите партнери

1. Колкови

Голем број мажи изјавиле дека ги привлекуваат жени кои имаат помала разлика помеѓу половината и колковите.

Па, пред да се одлучите повторно да се изгладнувате, запомнете дека мажите имаат генетска предиспозиција да одбираат жени со поголеми колкови.

Пошироките колкови се знак дека жената е попогодна за раѓање дете. Иако оваа теорија потекнува уште од пештерскиот човек, таа важи и до денес.

Стресот ја убива желбата за интимност: Еве како да го надминете проблемот!

Loading...

2. Симетрија

Мажите бараат жени кои имаат симетрично тело и лице. Симтеријата е знак за убавина и добри гени, а кога жената има симетрично тело таа е поздрава и мажите почесто ѝ пријдуваат.

Всушност, сите луѓе се програмирани да бараат симетрија во другите луѓе. Иако ова се случува потсвесно, истражувањата покажале дека е вистина. Друга теорија предлага дека симтеријата е и знак за добро здравје.

Жените годишно во просек плачат 64 пати, а мажите?

3. Долга коса

Мажите сметаат дека жените со подолга коса (без разлика на бојата) се попривлечни од оние со кратка. Едно истражување од 2004 година покажало дека долгата во просек е попривлечна за мажите.

Можеби причината за ова е тоа што машката коса ги плаши машките. Па, ако сакате да бидете попривлечни за спротивниот пол, пуштете ја косата.

Која е идеалната разлика во годините за среќна врска?

Loading...

4. Додајте малку црвено

Жените одамна ги бојат своите усни со црвена боја, и изгледа со добра причина. Според науката, сите луѓе се попривлечени од црвената боја.

Истата привлечност е забележана и кај мажите кои носат црвено. Црвената боја е боја на љубова и се поврзува со сексот, вклучувајќи ги сексуалните органи.

19 очигледни знаци дека сте нарцис, а тоа не го знаете

5. Мирис

Мажите реагираат на мирисот на жените, и тоа на добар начин. Истражувањата покажале дека менструалниот циклус на жените има влијание на феромоните кои ги испуштаат. Мажите ги откриваат феромоните во зависност од фазата на вашиот менструален циклус.

Секој мириса различно, некој лошо некој добро, но и вкусот за мирис е различен кај секој. Мажите сакаат жени кои мирисаат добро, но секој е различен па немојте премногу да се грижите за ова.

Особини ги поседуваат најпривлечните луѓе

Loading...

6. Очи

Најчестиот атрибут кој ги привлекува мажите се женските очи. Тие сакаат жени со големи и светли очи бидејќи тоа ги потсеќа на здравје и младост. Овде не станува збор за бојата, туку целата „светлина“ на окото.

7. Глас

Не е сè до изгледот. Мажите се привлечени од жени со повисок глас. Исто како и со мирисот, секој маж е привлечен од различен тон на женскиот глас.

Постапки со кои ги бркате жените од себе уште на првиот состанок

8. Полни усни

Loading...

Бојата на усните е важна, но не е само тоа. Едно истражување покажало дека мажите поминуваат половина од секоја интеракција гледајќи ги усните на жените. Жените со полни усни во главно се сметаат за попривлечни.


Leave a Reply