ЛУД СВЕТ: Ова се најбизарните повреди за новогодишните и божиќни празници

Сподели со своите пријатели

Периодот на новогодишни и божиќни празници за многумина претставува време кога покрај прејадувањето, се јавуваат и бројни скршеници предизвикани од паѓања, но и некои бизарни случани на (само)повредувања.

Поголемиот број од луѓето ја украсуваат елката со електрични светилни, но во некои земји, како Швајцарија, се уште сакаат да користат свеќи.

Индијците Нова година слават 10 пати

Loading...

Помеѓу 1971 и 2012 година, 28 државјани на Швајцарија доживеале значителни изгореници од тоа, а четворица како резултат на изгорениците починале.

 

 

Истражувањето од Канада покажува дека луѓето кои се повредиле со поставување новогидшни и божиќни светилни во просек минале 15 дена во болница и за жал, пет отсто од повредените починале. Новогодишните и божиќните сијалки се особено опасни за децата затоа што се со „совршена“ големина да ги изедат или вдишат.

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.