Индијците Нова година слават 10 пати

Не сите држави времето го сметаат по грегоријанскиот календар и не ја слават Новата година на 1 јануари, туку некој друг ден. Во некои земји се слави само еднаш, а во Индија дури десет пати. Индија е земја со мношто разични култури и религиозни групи. Затоа во Индија постојат неколку … Continue reading Индијците Нова година слават 10 патиПрочитај повеќе