Како за 5 минути без лекови да го снижите притисокот?

Сподели со своите пријатели

Покачениот крвен притисок е болест на модерното доба поврзана со зголемениот стрес, помалку сон, исхрана и начин на живот.

Loading...

Речиси секој човек понекогаш се наоѓа во ситуација со повишен крвен притисок. Ёёёпод влијание на стрес или пак прекумерна физичка активност мускулите се напрегаат, а крвните садови се стеснуваат што го зголемува крвниот прирсок.

Овој зеленчук ја регулира тежината и крвниот притисок

Знаете ли како треба да го регулирате притисокот во тие моменти? Мускулите треба што побрзо да ги опуштите, а како…

Тајната кинеска медицина открива дека притисокот може да се регулира за само пет минути и тоа без лекови. Кинекста медицина како најважна работа го смета правилниот проток на крв до мускулите и ткивото.

Ако некаде во организмот има застој во крвотокот, тогаш таму почнува развој на болест.

Чубрика против висок крвен притисок и главоболка

И обратно – ако се осигура одговарачко ниво на проток на крв, организмот ќе биде во можност брзо да оздрави. Затоа масажата на клучните точки помага во оздравувањето.

Loading...

Во овој случај тоа се две точки.

Ова дури не е ни точка, туку линија Поминува зад ушната ресичка до средината на клучната коска .

Оваа линија не треба да ја масирате или да ја притискате, туку со благи движења со раката да поминувате по неа од горе надолу, по десетина пати на двете страни, само со врвовите на прстите.

Приближувањето на долната и горната граница на крвниот притисок е опасно!

Точка број два

Оваа точка се наоѓа на делот од лицето на ниво од ушната ресичка на оддалеченост од половина сантиметар од увото во правец на носот.

Оваа точка треба да ја масирате со врвовите на прстите по една минута на двете страни од лицето.

Млади сте, а имате висок притисок? Ова мора да го знаете за својата иднина!

Loading...

Притискајте јако но не до болка. Не е важно во која насока. Важно да имате чувство на притисок на одредена точка.

По овој третман крвниот притисок треба да се нормализира.


Leave a Reply