Чубрика против висок крвен притисок и главоболка


Чубриката е ароматичен лек против висок крвен притисок и главоболка, покажува новото истражување.

Малку луѓе знаат дека постојат околу 30 вида чубрица, а најароматичните и корисни се градинарската и планинската.

Loading...

Токму тие се користат како зачин во кулинарството, но освен во готвењето чубрицата помага за намалување на високиот крвен притисок, смирување на тахикардијата и ублажување на главоболката.

Многумина користат чубрица како ефикасен лек против гадење, повраќање и дури и како лек за спречување на настинка.

Се консумира во форма на чај, а течноста треба да отстои два часа, а потоа се цеди и се пие три пати на ден за најдобар ефект.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *