15.07.2019 08:18

Како да знаете дека на вашето бебе му е премногу топло?

Facebook Twitter Google+

Постојат неколку показатели дека на вашето бебе му е топло и „бараат“ помош.

Тоа што не знаат да зборуваат, не значи дека нема да ви покажат дека им е топло и дека морате да ги раскомотите или однесете во некоја попријатна просторија.

Loading...

На вжештен паркинг мајка си го ставила бебето во автомобил

Постојат неколку показатели дека на вашето бебе му е топло и дека треба нешто да сторите:

Забрзано дише? Брзото дишење е јасен симптон на прегревање.

Главата и вратот се влажни? Повеќе од извесно е дека се поти поради прекумерната топлина.

Сте забележале осип на телото или дека лицето му е црвено? Раскомотете го бебето што побрзо.

СНАОДЛИВОСТ НА ДЕЛО: Погледнете како овој тако го заспа бебето за минутка (ВИДЕО)

Кога ќе ставите рака на градите на бебето чувствувате топлина? Тоа е сигурен знак дека му е претопло.

Не може да заспие, се превртува, плаче? Многу веројатно дека за тоа е виновна високата температура на воздухот.

Loading...

Image by PublicDomainPictures from Pixabay


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments