Гугл острани над 600 апликации од својата продавница

Сподели со своите пријатели

Целта се апликациите кои прикажуваат реклами на корисниците на неочекувани начини, вклучително и оние што ја попречуваат нормалната употреба на паметни телефони.

Loading...

Во обид да ги спречат измамите со реклами и кршења на правилата за употреба, тие отстраниле скоро 600 апликации за Android од Google Play Store и ги забранија нивните креатори.

Гугл ќе им плаќа на медиумите

Поточно, политиката за користење на Play Store спречува да се активираат рекламите сè до апликацијата со која се поврзани, како и оние што со измама ги тераат корисниците да отвораат реклами.

На целта се реклами што им се појавуваат на корисниците на неочекувани начини, вклучително и оние што ја попречуваат во нормална употреба на паметни телефони. Ова се, на пример, реклами што се појавуваат и заземаат цел екран за време на телефонски повик или додека користите апликации за навигација.

Гугл по прв пат објави колку заработува од Јутуб

Гугл разви метод што се потпира на учење на машина за откривање на непристојни реклами што е можно попрецизно и побрзо. Оваа чистка е резултат на користењето на овој метод.

Програмерите одговорни за повеќето од отстранетите апликации се во Индија, Кина и Сингапур.

Loading...

Cheetah Mobile, кинеска компанија со досега регистрирани повеќекратни престапи, изгуби повеќе од 40 апликации во Play Store. Повеќето од овие апликации се за пазарот на англиски јазик.

Гугл Мапс добива сериозна конкуренција

Последното расчистување од ваков вид беше извршено во јули минатата година, но беше од помал обем.

Гугл на оштетените огласувачи ќе им понуди враќање на парите, пишува Verge.


Leave a Reply