Ги измамил туристичките агенции па бесплатно патувал низ светот, сега отпатува во затвор

Сподели со своите пријатели

Дваесет и осумгодишниот Адам Грифитс ги посетувал туристичките агенции, преправајќи се дека е подготвен да купи разни патувања.

Со оглед на неговата лоша финансиска состојба, тој немал пари за нив, но ги украл лозинките на вработените и на крајот резервирал патувања во вредност од 44 илјади фунти!

Loading...

Како ќе изгледаат правилата за однесување на грчките плажи?

Меѓу другото, тој бил на годишнен одмор во хотелот „Бурџ Ал Араб“ во Дубаи, кој може да се пофали со седум ѕвезди.

Се разбира, тој летал таму во прва класа, и зел и пријател со себе, па тие застанале во Сејшелите на патот, каде што ги чекале „сите инклузивни“ пакети.

Секако, зошто дапатувате ако не се фалите со патувањата, бил ставот и на овој млад Британец.

Така, Адам, ги фотографирал местата каде што патувал (бесплатно) и ги објавил на Фејсбук. Секако, бидејќи вакво нешто не трае вечно, агенциите разбрале за што станува збор и го пријавиле Грифит за измама.

ЕВРОПА: Каде и како ќе може да се патува оваа година?

Во меѓувреме се одржа судење, а овој патник наместо раскошот на Дубаи и убавите плажи на Сејшелите, ќе ги помине следните две и пол години зад решетки.

Значи, во секој случај, ако сте вљубени во патување и навистина сакате да одите на некоја егзотична дестинација, подобар начин е да заштедите пари затоа што во спротивно би можеле да одите во затвор во Дубаи.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *