Фотографија која трогнува: Орангутан пружи рака да помогне на човек во неволја (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Орангутан, кој живее во заштитени ешуми во југоисточниот азиски регион Борнео, бил виден како се наведнува на брегот на реката, ја пружа раката и се обидува да му помогне на човекот кој барал змии во матната река.

Loading...

Овие уникатни фоготафии ги направи аматерскиот фотограф Анил Прабахар од Индонезија, кој бил на сафари со пријателите каде ја видел оваа зачудувачка сцена.

Единствениот албино орангутан во светот е пуштен на слобода (ВИДЕО)

Тогаш била направена неверојатна и подвижна фотографија на диво животно и човечко суштество.

Подоцна, Прабахар дознал дека човекот од реката работи за Orangutan Survival Foundation од Борнео, непрофитна организација чија цел е заштита на загрозените видови, објави Дејли Меил.

Тој ги отстранувал змиите за да ги заштити орангутаните, во што го прекинал љубопитниот мајмун.

Орангутан за малку ќе угинеше во обид да си го спаси домот од човекот (ВИДЕО)

Прабахар подоцна открил дека човекот не ја прифатил раката на орангутанот.

Loading...

Според фотографот, некој му кажал на супервизорот на организацијата дека има многу змии таму и тој дошол да ги расчисти грмушките од нив.

Како еден орангутан успеа да раснежни трудница? (видео)

Орангутанот дошол до брегот на реката и гледал што прави човекот, а потоа се приближил кон него и му подал рака.

Погледнете ја фотографијата ТУКА.


Leave a Reply