31.08.2019 10:27

Единствениот албино орангутан во светот е пуштен на слобода (ВИДЕО)

Facebook Twitter Google+

Алба е уникатен албино орангутан. Калиси, како што ја викале, поради белината како ликот од популарната серија Game of Thrones, беше омилена на т.н. „Учичиште за орангутани“.

Таа била пронајдена и спасена во Борнео.

loading...

Првично, тие мислеле дека таа ќе биде одбиена, сепак, Алба се покажала како темпераментна и територијална женка.

– Алба е како индонезиско богатство – велат чуварите и додаваат – тоа е единствениот примерок и мора да го пуштиме.

Орангутаните поминуваат 80% од својот живот на дрвја. Тие се најбезбедни овде.

По неколку часа, Алба се искачила на едно дрво многу високо, пронашла овошје и го јадела. Тоа бил голем момент за неа.

Останува само да се прилагоди на животот во природа.

Releasing the World’s First Albino Orangutan – Orangutan Jungle School

After almost two years at Orangutan Jungle School, it’s time for Alba to be released back into the wild.

Публикувахте от Channel 4 в Вторник, 27 август 2019 г.

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments