Орангутан за малку ќе угинеше во обид да си го спаси домот од човекот (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Тажна и потресна видео снимка направена пред една година во Индонезија, прикажува орангутан кој со сета сила се обидува да го одбрани својот дом.

Организацијата за спасување животни „International Animal Rescue“ објави снимка од вознемирен орангутан кој со сета сила се обиде да се бори против тешката машинерија која ја уништува шумата во која тој живее.

Како еден орангутан успеа да раснежни трудница? (видео)

Loading...

Во моментот кога багер тргна да ги руши дрвјата пред себе, орангутанот скокна на собореното стебло и дојде до корпата која го подигна. Немоќното животно падна врз гранките.

Сето време во чекор го следел работник од „Orangutan Protection Unita“, со пушта со стрелки за успивање. Откако го датиле, орангутанот е отстранет во рехабилитациски центар во Кетапангу.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Иран: Тајно погребана тинејџерка убиена за време на протести

Leave a Reply