Дедо Љубе денес седнува на обвинителна клупа

Сподели со своите пријатели

Во Основен Суд Куманово, денес во 10:30 часот, на кривичното одделение започнува судскиот процес за дедо Љубе од с. Којково (кратовско),  кој ќе одговара за три кривични дела, и тоа  убиство на миг , убиство во обид и неовластено држење на оружје откако во неговата куќа во обид да го ограбат, Дедо Љубе уби еден од двајцата натрапници.

Loading...

Дедо Љубе во меѓувреме доби голема поддршка на социјалните мрежи преку кои се бара слобода за старецот.

Неговиот адвокат Христијан Георгиевски понуди бесплатна правна помош за старецот кој на првото судско рочиште пристигна во Основен Суд Куманово точно навреме, велејќи дека од селото до Кратово пешачел повеќе од три часа.

Leave a Reply