Дали Симпсонови навистина ги предвиделе мајмунските сипаници?

Сподели со своите пријатели

Темата за мајмунските сипаници го привлекува вниманието и на домашните и на светските медиуми. Во меѓувреме, лекарите успеаја да решат некои мистерии кога станува збор за епидемијата на нови божици.

Loading...

Сепак, како и сите други социјални теми, така и оваа не беше заобиколена од социјалните мрежи. А особено разни информации и дезинформации. Во една дезинформација се вклучени и Симпсонови.

 

 

Имено, неколку пати се случи оваа серија да предвиди некои подоцнежни околности. Меѓу многуте, таа е дека Доналд Трамп ќе биде претседател на Соединетите Американски Држави.

 

Мајмунски сипаници досега регистрирани во 23 земји

Loading...

 

Со денови на социјалните мрежи имаме можност да погледнеме два кадри од споменатата серија, кои „докажуваат“ дека „Симпсонови“ ги предвидувале и мајмунските сипаници

Сепак, тоа воопшто не е точно. Зошто?

 

 

Сцената во која Хомер седи покрај мајмунот е од деветтата сезона, а во таа епизода мајмунот не ги префрлил сипаниците на главниот лик од оваа серија.

Во истата епизода, благодарение на неговиот татко во серијата, Абе Симпсон, Хомер доби мајмун како реконвалесцент, односно мајмун да му помага во домашните работи.

Loading...

Втората снимка на која се гледа Хомер покриен со сипаници е од една од следните сезони и тој тогаш, според сценариото на серијата, не добил сипаници од мајмун ниту пак се појавува мајмун во таа епизода, туку во таа епизода Хомер добива мали сипаници од неговата ќерка Меги.