Убавина и Здравје (Page 352)

Сподели со своите пријатели

Во овој период од годината луѓето обично имаат впечаток дека сите околу нив се преладени и дека не секоја страна некој дува во марамче, но зошто нашите носеви воопшто се влажни? Одговорот лежи во начинот на кој носевите се борат против болеста. Носот е сложен орган – го загрева иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Интересно видео на кое на илустративен и оргинален начин ви е прикажана штетноста од газираните пијалоци. Ова видео не треба да го проипштите доколку редовно уживате во конзумацијата на овој вид задоволство, а доколку сте веќе зависни од газираното можеби ќе ве натера да се предомислите.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Јасно ви е дека доколку саката капата да ви ја штити главата, тогаш можете да се збогувате од голем број фризури. Висок реп и пунѓа не се во игра, ниту дефинирани локни – се тоа под капата ќе се упропасти. Сепак и натаму постојат варијанти кои ќе ви овозможат даПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Да се пие ракија не значи да се докажува машоска, ниту во случај да пиете квалитетна ракија да се покажува статусниот симбол. Доколку вашата подобра половина или било кој ве нападне поради тоа што се дружите со ракијата, изнесете еден од овие аргументи пред неа. Го продолжува животниот век ГолемитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Паметни луѓе направиле мала анимирана презентација на тоа како постојаниот стрес може ад влијае на нашиот мозок, а доколку сте спремни да дознаете сами погледнете го видеото и дознајте.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Иако дизајниран за да стане во џеп, тоа никако не е најсигурното место каде сакате да го држите вашиот паметен телефон. Ново истражување укажува дека држањето на телефонот во близина на кожа ги зголемува количините на зрачење кое нашето тело го впива. Лекарката Девра Давис започнала со истражувањето откако забележалаПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Дека смеата е најдобриот лек е фразата со која Индиецот, мадан Каитаира во 1998 го вметна Светскиот ден на смеата кој се слави два пати во годината, на 10-ти јануари и 2-ри мај со што докажал дека смеењето а најдобриот лек против многу заболувања, првенствено против стресот кој во современиотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Знаете ли за навиката кај некои луѓе да оставаат чаша со вода во близина на креветот кога ќе заминат на спиење? Време е да престане таа навика. Водата не само што нема ист вкус како претходно, туку го менува и својот состав. Спротивно од храната, водата не содржи шеќер иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пушачите не пушат затоа што уживаат во цигарите, туку затоа што никотинот прави зависност и предизвикува чувство на опуштеност и благо задоволство. Кога никотинот преку органите за дишење влегува во крвототкот, многу бргу пристигнува до сите ткива и органи, а за 3-4 секунди доаѓа до централниот нервен систем. Никотинот иПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Ако веќе овие денови не сте биле мамурни, мора да признаете дека секогаш постои можност тоа да го сторите за нова година или за некоја предновогодишна забава. Но, пијанчењето има и свои негативни страни – мамурлак, поспаност и деконцентрација. Но, не научија дека лекот за мамурлак не постои. Работата еПрочитај повеќе