Австрија ги укина „3G“правилата за влез во земјата

Сподели со своите пријатели

Австрија од полноќ ги укина сите правила за коронавирусот за влез во земјата, поради поволната епидемиолошка состојба.

Loading...

Ова значи дека сега сите патници кои сакаат да одат во Австрија повеќе не мора да носат потврда за вакцинација, потврда за ковид19 или негативен тест.

 

Северна Кореја: Заразени 1,2 милиони луѓе, војската се вклучува во справувањето

 

Новиот режим на влез во земјата важи за граѓаните ширум светот, бидејќи ниту една од нив не е наведена на списокот на земји и региони со поголем ризик од зараза, според новата регулатива на австриското Министерство за здравство.

Туристичките работници и угостители со недели бараат од австриската влада да го укине режимот „3G“ за влез во земјата.

 

Loading...

Петти топлотен бран во Индија ова лето: Измерени речиси 50 степени

 

Тие посочија дека многу земји веќе ги укинале сите мерки и дека би било лошо туризмот да го задржи крунскиот режим за влез во Австрија.