Астероид на почетокот на ноември минува крај Земјата

Сподели со своите пријатели

Американската вселенска агенција НАСА објави дека астероид ќе помине покрај планетата Земја на 2 ноември.

Loading...

Како што се наведува, дијаметарот на астероидот со ознака „2018VP1“ е нешто помалку од два метри, а се проценува дека неговото влијание врз нашата планета најверојатно ќе биде мало.

НАСА и Нокиа работат на интернет мрежата за Месечината

Си-Ен-Ен истакнува дека интересно е што тој ќе помине покрај Земјата еден ден пред претседателските избори во САД, кои се потресени од последиците од пандемијата на вирусот корона, граѓанските немири и длабоките политички поделби.

Сепак, експертите од НАСА пресметале дека веројатноста астероидот да ја погоди Земјата е 0,41 процент.


Leave a Reply