Ако вака се однесувате во спалната соба, можете да ја уништите вашата врска

Сподели со своите пријатели

Надја Бокоди (34), експерт за секс од Австралија, откри дека во спалната соба постои „себична“ навика што може да доведе до пропаѓање на емотивна врска.

Бокоди напиша статија за порталот News.com во која откри дека мастурбацијата е „основа на здрава врска“, и дека таа и нејзиното момче честопати уживаат во нејзините привлечност одделно.

Loading...

Шест најчести сексуални фантазии, која е вашата?

– Постои една многу токсична работа – поставување граници или дури забрана за практикување на мастурбација, особено на партнер кој има навика да биде задоволен на овој начин – посочи експертот.

– Мислам дека никој во врска не треба да го замени сексот со мастурбација. Ако треба да се допирате сами, покрај сексот со партнерот, со тек на време ќе почувствувате и незадоволство што може да ви биде тешко да се контролира – додаде таа.

Досегашните студии покажаа дека просечниот маж мастурбира до седум пати неделно, додека просечен пар има секс само еднаш во истиот временски период. Токму заради ова, се поставува прашањето дали мажите се мрзливи?

Хороскопски знаци кои со задоволство прифаќаат секс по првиот состанок

Надја се занимавала со оваа тема, па го прашала своето момче зошто ретко иницира секс. Тој признал дека причината е тоа што таа го одбила неколку пати, а тоа му наштетило на неговите чувства.

– Иако мастурбацијата не треба да го замени сексот во врска, навиките за мастурбација на партнерот не се нужно одраз на нивниот интерес за вашата интимна врска.Единствениот начин на кој најверојатно ќе дознаете дали вашиот партнер е подготвен да има секс почесто е да разговарате отворено со него за тоа – заклучува сексуалниот експерт.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *