Airbnb бара луѓе за да им подари два месеци одмор на Бахами

Сподели со своите пријатели

Платформата „Ербнб“ бара пет лица кои можат да остават сè што прават и да одат на бесплатно двомесечно патување на Бахамите.

Loading...

Таму, тие ќе помогнат со проекти за животна средина на Карибите, односно за зачувување на природните и културните ресурси на земјата.

Приходите на Airbnb надминаа милијарда долари

Новиот „sabbatical program“ на Airbnb беше развиен во партнерство со Bahami National Trust, локална непрофитна организација што штити 32 национални паркови во земјата.

Идејата зад проектот е волонтерите да учествуваат во работни одмори за да помогнат во зачувувањето и истражувањето.

Оние што се избрани од „Airbnb“ ќе патуваат во Андрос, дом на третиот по големина светски систем на гребени, да создадат програма за реставрација на корални гребени и да инсталираат нов расадник за корални гребени.

Хотел отворен во 717. година сè уште работи: Го воделе 46 генерации (видео)

Ќе бидат истражени и познатите сини дупки.

Loading...

Апликантите мора да бидат над 18 години и мора да бидат слободни во текот на април и мај 2020 година.


Leave a Reply