Зошто секоја жена треба да има машки пријател?

Сподели со своите пријатели

Треба да имате барем една личност во вашиот живот на која секогаш можете да се потпрете и која секогаш ќе биде тука за вас.

Loading...

Мажите се најдобри пријатели што можете да ги имате, без разлика дали треба да ги слушаат вашите дневни проблеми или да ви дадат совети за момчињата.

Тие ќе ве направат да се смеете, ќе ве задеваат, ќе ги направат друштвените собири малку поподносливи и што е најважно, ќе бидат тука кога ќе ви требаат.

Постојат неколку причини зошто мажите се дефинитивно најдобри пријатели на жените.

Тие ги чуваат вашите тајни

Истражувањата покажаа дека жената не може да чува тајна подолго од 47 часа! Од друга страна, мажот може да го заборави она што му го кажавте за само неколку минути. Се разбира, ова ги прави луѓе што најсигурно ќе чуваат тајни.

Можат да ви глумат момче

Точно е дека жените сакаат внимание, но само од одредени луѓе. Чудни пораки од странци или случајни момци во кафуле и дискотека може да бидат проблем кога сте слободни.

Loading...

Но, кога имате маж за најдобар пријател, тој може да ви глуми момче и да го отргне несаканото внимание од вас.

Не ви судат за тоа колку јадете

Мажите никогаш нема да ги осудат вашите навики за јадење. Покрај тоа, попривлечни им се жените кои сакаат да јадат. Затоа, кога сте со вашиот машки пријател, никогаш нема да мора да се двоумите да уживате во вкусна храна.

Image by pasja1000 from Pixabay

Тие не се натпреваруваат со вас

Според извештаите на Универзитетот во Аризона, жените имаат тенденција да бидат злобни кон другите жени. Тие се натпреваруваат едни со други и честопати се љубоморни.

Иако можеби ова не е целосно точно, ние мора да се согласиме дека мажите се помалку конкурентни, особено во однос на своите пријатели.

Loading...

Тие се доверливи

На повеќето девојки им е полесно да му веруваат на маж октолку на друга жена. Причината е дека мажите се многу подоверливи. Во нивна природа е да се заштити жената и да се направи да се чувствува безбедно.

Тие секогаш се расположени за авантури

Дали ви треба некој да одите на спонтана авантура заедно? Сметајте на вашиот машки пријател.

Според истражувањето, мажите се подготвени да преземат многу поголем ризик од жените и се повеќе спонтани.

Тие ви даваат најдобар совет за момците

Ако пријателот ви бара да останете подалеку од одреден човек, тој само ви посакува најдобро.

Мажите можат да претпостават за намерите на другите мажи и вие дефинитивно може да сметате на нив кога ви треба совет за момчето.

Loading...

Не озборуваат

Додека жените сите чувства ги претвораат во приказни, мажите се обидуваат да избегнат озборувања.

Тие комуницираат само кога разговорот има некоја цел и тие се обидуваат тоа да биде кратко. Ако сакаат да ви кажат нешто, тие веднаш ќе преминат на работата.

Склопуваат пријателства за цел живот

Според експертите, мажите се полојален пол и емотивни се исто како и жените.

Тие сакаат блискост и пријатели, но не се особено добри во изразувањето на своите емоции.

Loading...

Кога се дружите со еден маж, можете да бидете сигурни дека тој нема да ве изневери. Ќе се држи со вас до самиот крај!


Leave a Reply