Зошто паровите треба да одат на спиење во исто време?

Сподели со своите пријатели

Некои од нас се ноќни птици, а некои се утрински типови. Но, и покрај разликите во нашите навики за спиење, некои се обидуваат да го прилагодат времето на спиење на својот партнер, додека некои не гледаат зошто треба да го сторат тоа.

Loading...

Поради ова, истражувачите одлучиле да ги натераат паровите да легнат во исто време, што резултирало со подобар исход отколку што очекувале.

 

 

Шепотењето и гушкањето ќе станат дел од вашата дневна рутина

Секој копнее по гушкање и шепотење со некој близок. Но, колку од нас всушност имаат време за тоа?

Затоа одењето во кревет заедно ќе ви овозможи да се гушкате секој ден, па дури и малку дополнително време за да разговарате за вашиот ден.

Loading...

Исто така, науката вели дека гушкањето го ослободува невротрансмитерот окситоцин. Ова ви помага да се приближите до вашиот партнер и да се чувствувате позадоволни.

 

 

Може да помогне во решавање на проблемите и несогласувањата

Понекогаш најмалку нештата можат да се претворат во несогласувања и ако ги оставиме настрана премногу долго и не ги решиме целосно, ќе бидеме лошо расположени со денови.

Но, кога легнувате со вашиот партнер во исто време, ќе имате можност да разговарате за овие несогласувања и проблеми и да ги разберете. Ова ќе ви помогне да имате подобро утро и добар сон без нервоза.

Тоа го подобрува вашето физичко здравје

Loading...

Легнувањето заедно во кревет не е добро само заради поврзаноста, туку и заради вашето тело.

Ова може да го намали крвниот притисок, да го зајакне вашиот имунолошки систем и да го намали воспалението во вашето тело.

 

 

Добро е за менталното здравје

Покрај физичкото, ќе се подобри и вашето ментално и емоционално здравје. Легнувањето во кревет во исто време може да ја намали вознемиреноста и да ви помогне да се чувствувате подобро и порелаксирано.

На крајот, ќе ви биде полесно да разговарате со вашиот партнер, а исто така ќе ви помогне да го подобрите денот и да бидете посреќни.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *