Зошто оваа земја се почесто ја забораваат на светските мапи? (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Од засега непознати причини, Нов Зеланд не постои на бројни карти на светот.

Зошто се изоставува оваа земја од светските мапи е предмет на расправа и на Reditt, но и теорија на заговор која тврди дека таа држава всушност и не постои.

„СТАНИ И ТИ ПОЛИЦАЕЦ“ – Урнебесна реклама за регрутација на Нов Зеланд (видео)

Сега Туристичката организација на Нов Зеланд одлучила да стави крај на ингорирањето во јавноста, па започнала кампањата #gerNZonthemap.

Пристигна и урнебесен видео клип во кој глумат премиерката Жакинда Арден и познатиот комичар Рис Дарби, а во него расправаат за глобалниот заговор против оваа далечна земја.

Нов Зеланд бара работници, нуди бесплатен пат и сместување

Loading...

Испрвин се сомневаат дека се „им подметнува“ Австралија и уште неколку земји кои од нивното ичезнување на мапата би можеле да имаат корист.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *