Зошто не треба да ставате парфем кога времето е сончево?

Сподели со своите пријатели

Секоја жена сака да мириса убаво, но ако ова го правите ризикувате да добиете сериозни оштетувања на кожата.

Loading...

Било да станува бор за дезодоранс, тоалетна вода или парфем, ако го ставите на местото кое е изложено на сончеви зраци, може да ви шкоди. Сепак е многу подобро да станете малку порани и да се туширате пред излегување од дома.

Мирисливите води и така не служат за камуфлирање на непријатните мирис.

Како да се решите од мирисот на цигари во вашиот дом?

Според зборовите на дерматологот Шанел Роса, прскањето со парфем или лосион по бричење на градите и вратот во комбинација со сонец доведува до хип или хипер пигментација и испукани капилари на тие места.

Исто така, може да дојде до осипи и неподносливо чешање на тие места.

Пред да излезете на сонце размислете каде ќе го ставите парфемот и во која количина.

 

Loading...