Зошто многу мажи ја изневеруваат сопругата со полоша жена?

Сподели со своите пријатели

Луѓето изневеруваат од различни причини. Понекогаш причината е незадоволство, а понекогаш комплекс со помала вредност.

Loading...

Но, изгледа дека секогаш изневеруваат со полоша личност од нивниот партнер, зошто е тоа така?

Прво, важно е да се истакне дека луѓето најчесто изневеруваат поради незадоволството во нивните животи. Во овој случај, жената може да нема никаква врска со фактот дека сопругот одлучил да изврши прељуба, односно вината не е во неа.

 

 

Можеби тој сака неговото секојдневие да биде полно со нови сензации, нови познанства, нови врски, нови авантури. Овој случај најчесто се јавува во криза во средниот живот.

Ако мажот не е во состојба јасно да ги формулира своите мисли, своето незадоволство, тогаш тој не може да објасни што му треба, па затоа не го добива тоа.

Loading...

Затоа тој оди да бара кај друга жена, на која можеби не треба многу да и објаснува. Таквиот човек, кога оди во потрага, обично не бара „добра“ или убава жена, туку бара некоја што би била во ред, и која би можела да му обезбеди потребна забава.

Многу жени кои ги фатиле своите партнери во неверство, сфатиле дека љубовницата е навистина под нивното ниво, во различни области.

 

 

Затоа многумина прашуваат, зошто да изневеруваат со полоша кога имаат подобра дома?

Одговорот обично е секогаш ист – на нив им е преку глава од доброто. Доброто не е секогаш доволно.

На некои луѓе им е здодевно од љубезност и стабилност, па затоа сакаат да бараат нешто поразлично и повозбудливо, што не е подобро во исто време.

Loading...

И тоа ќе го добие прво од жена која е лесно достапна и подготвена за игри и авантури. Друга многу честа ситуација е дека еден маж ја изневерува својата сопруга со друга која не е толку убава.

Како резултат, жената ја губи самодовербата и почнува да го доведува во прашање нејзиниот изглед, но всушност тоа воопшто не е проблем.

Кога мажот бара жена за забава, можеби не и посветува многу внимание на убавината, бидејќи како што веќе беше кажано – тој бара забава и авантура.

 

 

Тој е свесен дека сето тоа е краткорочна авантура и затоа неговата авантуристичка љубовница не мора да биде брилијантно паметна и убава.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *