Зошто јадеме пуканки додека гледаме филм? (видео)

Сподели со своите пријатели

Во некои земји од светот е незамисливо да отидете во кино, а притоа да не купите пуканки.

Loading...

Дали сте занеле дека вслушност кино салите во поголемиот дел од државите 80% од својата заработка ја темелат на продажбата на пуканки?:

Но, како започнало сето тоа?

Популарноста пуканките ја стекнале во Америка во 19 век и најпривн се продавала во циркуси. Било лесно да се прават и транспортираат на настани од ваков тип, а првиот уред на пареа кој правел пуканки е измислен во 1885 година.

Се уште не се продавале во кината, затоа што тие не постоле. Во 1907 година, се отвориле мали кина, а испред нив започнале да се продаваат пуканки.

Како течела целата приказна за пуканките, погледнете во видеото.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.