Жените ја обожаваат оваа поза: За нив тоа е вистинско задоволство, а за мажите може да биде ФАТАЛНО!

Сподели со своите пријатели

Многумина веруваат дека пенисот не може да се скрши, бидејќи во него нема коски.

Loading...

Сепак, фрактурата на пенисот е ретка, но алармантна повреда што може да му се случи на секој маж за време на сексуален однос.

Фрактура (фактура) на пенисот подразбира многу болна повреда на пенисот при ерекција. Потоа, постои прекин во двата дела на пенисот кои се одговорни за ерекцијата: кавернозниот корпус и наметката на пенисот.

 

 

Ова се случува затоа што пенисот ја погодува срамната коска на жената за време на односот, што може да доведе до прекин на кавернозното тело во кое се концентрира крвта кога е во ерекција на пенисот. Контактирајте лекар што е можно поскоро, заздравувањето ќе биде добро. За да се лоцира повредата, потребно е да се изврши ултразвук на пенисот.

Се јавува главно за време на сексуален однос и се јавува како последица на прекумерно виткање на пенисот, кое е во ерекција. Фрактура на пенисот често предизвикува да го добие она што лекарите често го нарекуваат „деформација на модар патлиџан“, каде што пенисот се појавува виолетов и отечен. Овој вид фрактура е возможен кога пенисот е исправен, но има и случаи на фрактура на пенис при пад, сообраќајна несреќа, удирање во ѕид…

Loading...

 

 

Симптомите вклучуваат пукање при движење на пенисот, губење на ерекцијата, болен, отечен и син пенис.

Тоа е многу сериозна повреда, затоа е многу важно што побрзо да одите на лекар.

Повеќе од 50 проценти од мажите кои доживеале фрактура на пенис, тврдат дека тоа е едно од најболните искуства во животот. Во медицината, имало дури и случај на човек кој ги почувствувал симптомите на фрактура на пенисот само 12 часа по сексот. За време на фрактурата, тој сè уште имал секс и одржувал ерекција и покрај таквата болна повреда. Веднаш штом му била дијагностицирана повредата, тој бил упатен на уролог за операција. Заздравувањето траело две недели.

Исто така, постојат одредени пози кои го зголемуваат ризикот од фрактури на пенисот. Се разбира, не сите пози во сексот се подеднакво опасни кога станува збор за фрактури на пенисот, но некои од нив сигурно ги зголемуваат шансите тоа да се случи. Студија спроведена во Бразил покажа дека околу 50 проценти од фрактури на пенисот се случиле во позиција „каубојка“ (кога жената е на врвот).

 

Loading...

 

Објаснување на докторот: во оваа позиција, жената целосно го контролира ритамот и се спушта со целата своја тежина и тешко може да застане во случај на „погрешна пенетрација“, односно кога пенисот е извртен под незгоден агол.

Втора најопасна е позата „доги“, кога жената се потпира на лактите и колената, а мажот продира од позади.

Фрактурата на пенисот може да биде исклучително болна и непријатна, затоа е важно што е можно побрзо да се санира повредата со цел да се зачува потенцијата. Во овој случај, обично е потребна хируршка интервенција за да се поправи повредата.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *