Зелен крин или бршлен – За почист воздух во вашиот дом

Сподели со своите пријатели

Луѓето поминуваат околу 80 отсто од своето време во затворени простории. Истражувањата покажуваат дека внатрешниот воздух понекогаш е 4-6 пати повалкан од надворешниот воздух.

Loading...

Вработените во НАСА заклучија дека алое вера, хризантема, зелен крин и бршлен имаат многу ефикасни својства за прочистување на воздухот. Растенијата во затворен простор не само што му даваат карактер и допир на природата на просторот, туку буквално се и здив на свеж воздух. Имено, вашето омилено собно растение го прави вашиот дом не само поубав, туку и поздрав.

 

 

Тие имаат способност да разменуваат вода и гасови со околината. Растенијата ги зафаќаат загадувачите во затворени простории и ги претвораат во енергија, додека ослободуваат природно филтриран воздух како нуспроизвод.