Збунувачко: Овој бетон може да впива 4.000 литри вода за една минута (видео)

Сподели со своите пријатели

Компанијата Тармак, направила нешто што во иднина би можело да ги спречи поплавите. Се работи за подлога „TopMix Permeable“, која впива неверојатни 4.000 литри вода за една минута, и која би можела да го замени класичниот бетон.

Loading...

Најчувствителните места на поплави се населените места, а тука водата нема каде да истекува. Меѓутоа, TopMix би можел да го реши тој проблем, затоа што одлично ја впива водата.

Видеото кое можете да го погледнете покажува како оваа замена за бетон може да впие толкава количина на вода за само една минутка.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.