Застрашувачки руски експеримент: Ваделе органи од живи луѓе и им давале да ги јадат сопствените делови од телото (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Кон крајот на 40-тите години на минатиот век, руските истражувачи држеле пет лица будни петнаесет дена користејќи експериментален стимуланс заснован на гас.

Loading...

Тие биле чувани во затворена средина со цел внимателно да го следат внесувањето на кислород, така што гасот не ги убива, бидејќи бил токсичен во високи концентрации.

Тоа било пред камерите, така што имале само микрофони и стаклени прозорци со дебелина од пет инчи во комората за да ги следат. Комората била опремена со книги, кревети за спиење, но без постелнина, проточна вода и тоалети и доволно сува храна да трае повеќе од еден месец.

Испитаниците биле политички затвореници кои се сметале за непријатели на државата за време на Втората светска војна.

Првите пет дена сè било во ред; испитаниците едвај се жалеле дека им било ветено (лажно) дека ќе бидат ослободени доколку се „предадат“ на тестот и не спијат 30 дена. Нивните разговори и активности биле следени и било забележано дека тие продолжуваат да зборуваат за сè повеќе трауматични инциденти во нивното минато, а општиот тон на нивните разговори добил помрачен аспект по четиридневниот престој.

 

 

Loading...

По пет дена, тие почнале да се жалат на околностите и настаните што ги одвеле таму каде што биле и почнале да покажуваат тешка параноја. Тие престанале да зборуваат едни со други и почнале да шепотат наизменично со микрофони и еднонасочни ретровизори. Се чинело чудно што сите мислеле дека можат да ја стекнат довербата од научниците со предавање на „другари“, други субјекти во заробеништво. Отпрвин, истражувачите се сомневале дека тоа е ефект на самиот гас …

По девет дена, првиот од нив почнал да вреска. Тој трчал по должината на комората, непрестајно викал три часа по ред, по што се обидувал да продолжи, но само повремено можел да лелека. Истражувачите претпоставувале дека тој физички ги „скинал“ гласните жици. Најмногу изненадува во врска со ова однесување е како другите затвореници реагирале на него … или поточно не реагирале на него.

Тие продолжиле да шепотат сè додека другиот затвореник не започнал да вреска. Двајца притвореници кои не врескале ги отвориле книгите, ги намачкале страница по страница со сопствените измети и мирно ги лепеле преку стаклените прозорци. Врисокот веднаш запрел, како и шепотите на микрофоните.

 

 

После уште три дена, истражувачите ги проверувале микрофоните еден час за да бидат сигурни дека тие работат, бидејќи сметале дека е невозможно да не доаѓа звук од петте заробени луѓе внатре. Потрошувачката на кислород во комората покажала дека сите пет мора да бидат живи. Всушност, тоа била количината на кислород што пет луѓе би ја потрошиле со многу тежок напор. Утрото на 14-ти ден, истражувачите направиле нешто за кое рекле дека нема да сторат за да добијат реакција на затворениците, користеле домофон во комората, во надеж дека ќе предизвикаат каков било одговор од затворениците за кои не знаеле дали се мртви или не .

Тие најавиле: “Ние отвораме комора за тестирање; оддалечете се од вратата и легнете рамно на подот или ќе бидете убиени. Усогласеноста ќе ви донесе непосредна слобода”.

Loading...

На нивно изненадување, тие слушнале една фраза со смирен гласен одговор: „Не сакаме повеќе да нè ослободуваат“.

Избувнала дебата меѓу истражувачите и воените сили кои го финансираат истражувањето. Бидејќи тие повеќе не можеле да предизвикаат никаков одговор преку домофон, конечно било решено да се отвори комората на полноќ на петнаесетти ден.

Комората била исчистена од стимулирачки гас и исполнета со свеж воздух, а гласовите веднаш почнале да се спротивставуваат. Три различни гласови почнале да се молат, како да се молат за животот на најблиските, тие сакале повторно да го вратат бензинот. Комората била отворена и биле испратени војници да ги вратат уапсените. Почнале да врескаат погласно од кога било, а исто така и војниците кога виделе што има внатре. Четворица од пет испитаници биле сè уште живи.

Оброците не биле допрени по петтиот ден. Имало парчиња месо од бутовите околу собата и градите мртви субјекти поставени во центарот на комората, блокирајќи го одводот и дозволувајќи да се насоберат четири сантиметри вода на подот. Никогаш не е утврдено колку точно крв имало во водата на подот. На четворица „преживеани“ им биле одземени и големи делови од мускулите и кожата. Уништувањето на месото и изложените коски на врвовите на прстите индицирало дека раните се нанесувани со рака, а не со заби како што првично мислеле истражувачите. Поблиското испитување на положбите и аглите на раните покажале дека повеќето, ако не и сите, си ги нанеле самите себе.

 

 

Абдоминалните органи под ребрата биле отстранети. Додека срцето, белите дробови и дијафрагмата останале  на место, кожата и повеќето мускули прицврстени на ребрата биле искинати, изложувајќи ги белите дробови преку ребрата. Сите крвни садови и органи останале недопрени, остатокот бил внимателно отстранет и легнат на подот, но кај сè уште живи субјекти. Се видело дека дигестивниот тракт од сите четворица работи, вари храна. Набргу станало очигледно дека тие го варат сопственото месо што го извадиле и јаделе во текот на денот.

Loading...

Повеќето војници биле руски специјалци во објектот, но многумина сепак одбиле да се вратат во комората за да ги отстранат поданиците. Тие постојано врескале да ги остават во комората и тие наизменично се молеле и барале да се вклучи бензинот повторно, за да не заспијат …

На изненадување на сите, испитаниците жестоко се бореле во процесот на отстранување од комората. Еден од руските војници починал, грлото му било искинато, а другиот бил сериозно повреден со кинење на тестисите и артериите во ногата, вклучително и забите. Уште пет војници ги загубија своите животи ако ги сметате оние што извршиле самоубиство во неколку недели по инцидентот.