За овие 12 прашања не постои одговор

Сподели со своите пријатели

Ако мислевте дека секое зошто има свое затоа, размислете повторно откако ќе ги прочитате прашања во продолжение:

 1. Доколку псотои Бог и тој се открие себе си пред сите, дали верниците ќе го прифатат како свој Бог?

 2. Ако вселената настанала со голема експлозија, што постоело претходно?

 3. Зошто мачките предат?

 4. Која е целта на смртта?

 5. Зошто жените проаѓаат низ менопауза, а мажите не?

 6. Што се наоѓа на дното на океанот?

 7. Која е целта на постоењето на се?

 8. Ако се во универзумот застане, вклучувајќи ги атомите и честиците, дали ќе застане и времето или тоа тече и кога се друго стои?

 9. Како да знаеме дека постоиме?

 10. Што не чини луѓе?

 11. Ако вселената се шири, што се наоѓа надвор од неа?

 12. Дали стареењето е неизбежно?

Знаете ли одговор на некое од нив?


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.