„Вук Караџиќ“ и „Наим Фрашери” добиваат ново игралиште (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Општинските основни училишта „Вук Караџиќ“ и „Наим Фрашери” во Куманово добиваат мултиспорт игралиште.

Loading...

 

 

Како што информира градоначалникот Максим Димириевски, игралиштата ќе имаат еластична тартан подлога, како и трибина со заштита ограда.

 

 

Loading...

Ќе се постават и два голови со мрежа по IHV стандарди, како и комплет од четири кошеви со заоблен обрач и мрежа по FIBA стандарди.

 

 

Во периодот што следува како што вели Деимитриевски ќе се реконструираат спортските терени во населбата Гоце Делчев на локалитетот „Кошеви“ и во ОСТУ „Наце Буѓони“ во Куманово.

 

 

Loading...

Паралелно со тоа во тек е изградба на спортско-рекреативен комплекс на локалитет Спомен Костурница, а во тек е и првата фаза од реконструкција на спортскиот комплекс Соколана.

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *