Вучиќ на Косово и покрај влошената безбедносна состојба

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Србија Александар Вучиќ денеска ќе престојува на Косово и Метохија каде ќе го посети севернио и централниот дел на покраината и ќе разговара со Србите кои таму живеат.

Претседателот на Србија заминува на Косово во тежок момент, по убиството на српскиот политичар од Косовска Митровица, Оливер Ивановиќ, што според општа проценка ги вознемири Србите, кои се загрижени за безбедноста и понатамошните случувања во оваа јужна српска покраина.

– Мерките за безбедноста ќе бидат на неверојатно високо ниво, а тоа работат бројни служби кои дејствуваат на подрачјето на Косово и Метохија.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.