Вторник е неработен ден за православните верници

Сподели со своите пријатели

Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, согласно  Законот за празниците на Република Македонија, за граѓаните од праволсавната вероисповед, вторник – 19 јануари е неработен ден за православните верници.

 На 19 јануари, верниците го прославуваат верскиот празник Богојавление (Водици) .


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.