Втор ден протести – масовен марш по улиците во Куманово (галерија)

Сподели со своите пријатели

Граѓантие на Куманово вечерва се собраа по втор пат пред Основниот суд од каде со барања за повлекување на одлуката за обилицирање ветија дека институциите и полицијата нема да бидат нивна мета.

 

Loading...

[huge_it_gallery id=”342″]

 

Потоа се упатија на масовен марш низ улиците во градот, а ветувањето за мирен протест го одржаа до крај. Дел од граѓаните палеа факели. Од пред судот се упатија кон улицата „Доне Божинов“, а потоа од улицата „Народна револуција“ се упатија кон „Ленинова“, од каде повторно по улицата „Доне Божинов“ завршија на улицата „11-ти Октомври“ каде е лоцирана зградата на кумановскиот Основен суд.

Протестот и објектот беа обезбедувани од помал број полициски службеници.

Со пораките и видео материјалот ќе излеземе во текот на утрешниот ден.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.