Врвни совети како да ја привлечете жената што ви се допаѓа!

Сподели со своите пријатели

Се случува мажите да не знаат што да прават за да заведат жена. Не е доволно само да ја поканите на пијачка или вечера, треба да имате вештини за флертување.

Loading...

Незгодни изјави како „Немам каде да спијам, можам ли да останам со тебе?” сигурно нема да освоите нечие срце, објаснува експертот за односи Трејси Кокс.

– Бидејќи флертувањето е првиот чекор што ќе ви помогне да заведете жена ако сте во потрага по  нов партнер, време е да се подобрите во оваа вештина. Имено, некои мажи немаат самодоверба, губат контакт со својата сексуалност и престануваат да испраќаат сигнали до девојките дека ги сакаат, поради што не можат ни да ги заинтересираат.

 

 

Со флертување покажувате сексуален интерес за некого. За да бидете успешни, најважно е да знаете што „функционира“ при заведување.
– Важно е да ја истакнете вашата вредност со флертување, но и вредноста на девојката што ја заведувате. Научно е докажано дека животните „флертуваат“ на свој начин со цел да привлечат потенцијален партнер кога се сексуално подготвени, а истото важи и за луѓето – наведува таа.

Кога флертувате, најважно е да се однесувате природно.

Loading...

-За да заведете некого, најважно е да ја поттикнете сексуалната напнатост, а флертувањето е најдобриот начин да се постигне тоа. Сексуалната напнатост може да се дефинира како „постоење на нерешена сексуална вибрација во воздухот“. Ако не постигнете сексуална напнатост, шансите дека ќе излудите некого се многу мали. Флертувањето ја зајакнува привлечноста и со тоа му давате до знаење на партнерот дека е привлечен кон вас, што може да ви помогне да ја постигнете вашата намера – објаснува Којс и додава дека клучот е во предизвикот.

 

 

– Вие всушност го предизвикувате вашиот партнер со тоа. Ако ја привлекува вашата сексуална вибрација, многу е веројатно дека ќе продолжи да флертува – тврди таа.

Тој додава дека кога флертувате, најважно е како комуницирате. Не е важно само она што го кажувате, туку и начинот на кој го кажувате.

– Многу е важно да обрнете внимание на говорот на вашето тело. Мора да ја пренесете на партнерот пораката дека ви се допаѓа. Важно е да се создаде сексуална напнатост на забавен начин.

 

Loading...

 

Тој додава дека, покрај тоа, многу девојки не знаат што всушност сакаат, и тоа може да биде голема предност ако сакате да освоите некого.

– Работете понапорно на девојката што ви се допаѓа, опсипете ја со внимание и поголеми се шансите да падне на вас – заклучува тој.