Врски кои стануваат се попопуларни: Пет причини зошто младите момчиња сакаат постари дами!

Сподели со своите пријатели

Иако нашето општество се уште е склоно да одобри врска на постар маж и помлада партнерка, последните години се повеќе парови се со обратна ситуација. Таквите врски важат како интригантни, а на темата зошто мажите сакаат постари жени спроведени се бројни истражувања кои ги откриле пресудните фактори.

Зрелост и искуство

Зрелоста и самодовербата која постарите дами ја внесуваат во врската на мажите им предизвикува чувство на комфор, па од нив ја симнува оврската во сите ситуации да ја преземаат иницијативата. Младите жени се склони кон постојана промена на мислењето што мажите често не го сакаат, додека оние постарите раководат со врската како со добар бизнис проект. Со оглед дека големите животни искуства, негуваат слобода и развој на младиот партнер во врската.

Факторот „забрането овошје“

Нашето општество се уште не е склоно да одобри врска помеѓу помлад маж и постара партнерка. Но, баш тој елемент на забранетото овошје кај мажите предизвикува дополнителна потреба да го пробаат. Имено, тенденцијата кај луѓето е да го сакаат она што не можат лесно да го имаат.

Смиреност и конкретност

Познато е како мажите не сакаат да комплицираат особено кога се работи за секојдневни ситници, додека постарите дами се водат со истото животно мото. Зборот драма скоро и да не постои во нивното однесување, тие и во стресни ситуации успеваат да останат смирени и да ја сочуваат енергијата за конкретно решавање на проблемите.

Неоспорени вештини во креветот

Слободата и самодовербата се пресуден фактор, а повозрасните дами одамна ја надминала несигурноста околу изгледот, оптеретувањето со нов и неиспробан изглед што секако е оправдано за секоја млада жена. Освен тоа мажите ги исполнува да имаат таква домино дама на која баш тие можат да и ги задоволат потребите.

Независност и неоптеретување со брак

Loading...

Поголемиот дел од повозрасните своите цели во професионална и финансиска смисла ги реализирале, што во целост го симнува теретот од партнерот кој инаку има притисок од очекувана грижа за животните обврски. Освен тоа, работата брак, скоро и да не ја споменуваат повозрасните жени, што секако на помладите мажи им одговара.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.